OVER ESTEPONA

Op nog geen kilometer afstand van uw verblijf bevindt zich de oude stad van Estepona die zich kenmerkt zich door kleine gezellige kleur- en bloemrijke straatjes, afgewisseld door pittoreske pleintjes waar veelal gezellige terrasjes zijn gelegen. Estepona is een langgerekte stad langs het strand, waardoor je ook heerlijk kunt wandelen, hardlopen of fietsen langs de boulevard.

De winkelstraten zijn erg divers en je kunt er praktisch alles vinden. Ook voor de culinaire liefhebber is er meer dan voldoende keus, of je nu toe bent aan verse vis van de barbecue zittend met de slippers op het strand of chique wil dineren in een hoogwaardig tapasrestaurant of een andere internationale keuken. Estepona heeft alles wat je zoekt!


Centro Histórico

In de oude stad, autovrij, is het heerlijk wandelen door de straten die overspoelt worden door kleuren en bloemen. Het oude pittoreske centrum heeft veel winkeltjes en restaurantjes. Als je tijdens een wandeling of bezigheid even wil uitrusten met een hapje of drankje kan dit op één van Estepona’s vele pleinen. Start bijvoorbeeld op de Plaza de las Flores de Estepona en haal daar informatie over de seizoensactiviteiten van Estepona.


Playa de Raba

Langs het ruim twee en halve kilometer meter strand genaamd Playa de la Rada, loopt een lange promenade (Paseo Maritimo Pedro Manrique), waar allerlei activiteiten zijn in het seizoen. Typerend zijn de kleine restaurantjes, Chiringuito’s, waar je kunt genieten van paella, de typische gebakken vis en gerechten die karakteristiek zijn langs de kust van Málaga zoals gegrilde sardines en verse calamaris

Het strand La Rada is het meest karakteristieke strand van Estepona en is bekroond met de ‘Q’ kwaliteit voor hygiëne, gezondheid en milieu. Eén van de grote voordelen van Playa de la Rada is dat het een stap verwijderd is van de belangrijkste straten van EsteponaOrchid House

De Orchid House en de Botanische Tuinen zijn slecht een kleine wandeling vanaf de zee van Estepona, ook wel El Jardín de la Costa del Sol – genaamd de tuin van de Costa del Sol. Waarom? Omdat er meer dan 60 bloemrijke straten zijn verdeeld over circa 12 kilometer door de stad Estepona. Dat maakt deze stad een echte bestemming voor elk seizoen.

De Orchid House is de grootste van Europa, nog groter dan Crystal Palace in de Retiro Gardens in Madrid, zelfs groter dan alles in Kew Gardens, ongeveer 37.000 m2 in totaliteit om precies te zijn. Binnenin de glazen domes is een 17 meter hoge waterval die neervalt in het meer van de tuin. De Orchid House telt meer dan 1000 verschillende planten en bomen.


Ook zijn er meer dan voldoende activiteiten die je kunt ondernemen in of rondom Estepona:

  • Huur eens een elektrische step en ga op ontdekking door de kleine straatjes
  • Bezoek de oude haven en ga zeilen of parasailen en spot echte dolfijnen
  • Ga golfen op een van de mooie golfbanen die de omgeving rijk is
  • Plan een wandeling door het aangrenzende natuurgebied
  • Ga karten op de buiten kartbaan van Estepona
  • Bezoek een van de festivals die door het jaar worden georganiseerd
  • Plan een bezoek aan de oude markt
  • Uitstapjes naar Marbella, Sevilla of Malaga zijn ook de moeite waard
  • Wil je echt eens iets anders: rij naar Tarifa en neem de boot voor een dagje Tanger in Marokko of plan een dagtrip naar Gibraltar!